naah.punt.nl
deal
DEAL
 
Het was zondagmiddag en ik dacht: kajak.
Ik wist opeens wat er aan mijn leven ontbrak, een kajak, en dat euvel zou ik verhelpen, en wel nu. Ik zag mezelf al instappen in de tuin, en uitstappen ergens in Delft. Hoeveel mooier kon het leven worden op een willekeurige zondag.
 
Waar je op zondagmiddag half vier een tweedehands kajak vandaan kunt halen laat zich raden. Marktplaats. Binnen een uur had ik een deal gemaakt. Zestig euro voor een oude, gele kayak die ergens weg lag te rotten in een Schiedamse tuin. Vanavond kon niet meer, dan in godsnaam maar morgen – betere tijden waren in zicht.
 
Twee jonge honden deden open. Een derde hond was in een soort ijzeren hok gezet omdat hij naar zeggen van de jonge broers (‘let niet op de rommel hier wordt verhuisd’) nogal agressief tegen bezoekers op kon springen als dat bezoek niet uitkeek. De kajak was oud en rommelig, maar lief. Een van de broers voer hem naar verderop, de andere haalde een handdoek en, heel schattig, een stukje papieren tape om de kajak op zijn plaats te houden. ‘Nee, om de handdoek op zijn plaats te houden,’ zei hij. ‘Wie van jullie gaat het huis uit,’ riep ik vrolijk, terwijl P zich in allerlei vreemde bochten wrong om de kajak in de bus te krijgen. ‘Mijn vader,’ zei de oudste.
 
Nu ik net de kajak geprobeerd heb, vooral het uitstappen is moeilijk, heb ik bedacht dat het misschien een wraakactie is geweest om de kajak van papa te verkopen zonder dat hij het wist. Moet die lul maar niet gaan verhuizen, hebben de twee jonge honden gedacht. En nu zitten ze, stoned van zestig euro wiet, toe te kijken  hoe hun vader vloekend de rest van de spullen in de auto laadt, dan maar zonder kajak.
 
Nou ja, die kajak paste toch niet op het flatje van zijn nieuwe vriendin.
En ik ben er mooi mee geholpen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl