naah.punt.nl
voorbeeld
Zaterdag 19 april
 
VOORBEELD
 
Sommige uitdrukkingen zijn volkomen zinloos. Sterker, ze hebben precies het omgekeerde effect van wat je ermee wilt bereiken, tenzij je heel geslepen bent. Ik noem een ‘maak je geen zorgen’, ‘word nou niet boos’ en ‘ontspan nou maar’.
 
Wilt u hier niet roken is er ook zo een. In de metro waar ik instapte, het begin van een lange, lange reis naar Denemarken, zat een hele grote dikke meneer die af en toe een blik Euroshopper bier uit zijn zak haalde en een grote teug nam. Tot mijn verontwaardiging (DAT MAG DUS NIET IN DE METRO MENEER) zat hij een zwaar shaggy te roken. Zo te zien al de hele reis van Spijkenisse naar Coolhaven, want de open ruimte was niet echt open meer maar ondoorzichtig. Het stonk als de hel, zeker als je astma hebt. Dat heb ik gelukkig niet, maar het had gekund.
 
Ik wilde eigenlijk alle bovenstaande opmerkingen tegelijk maken, maar iets in ’s mans dreigende blik zei me dat deze opmerkingen niet alleen het tegenovergestelde effect zouden hebben, maar ook dat dat effect bijzonder groot zou zijn. Ik had daar geen zin in, zeker niet met zo’n reis in het vooruitzicht. Ik keek hem heel even net zo dreigend aan als hij zelf deed, en stapte toen snel uit zodat ik, voor de man in beweging kon komen, al in de volgende metro zou zitten. Om mijn dreigende blik kracht bij te zetten, tikte ik nog even op het ruitje van de bestuurder. ‘Misschien moet u de meneer die het metrostel blauw zet wel even op zijn gedrag aanspreken,’ zei ik, een en al zeikende-dertiger-met-koffer. ‘Ik durf het eigenlijk niet en mijn medepassagiers ook niet maar iedereen kijkt boos.’ En succes doei.
 
Misschien een beetje slap, ik weet het. Maar ik kan niet de héle tijd aan de wereld laten zien hoe het moet.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl