naah.punt.nl
polizei
Zondag 20 april
 
POLIZEI
 
‘De trein gaat om 10.32 uur. Maar die ga jij dus niet nemen.’ De dame van de NS keek grimmig. Ik durfde er nog even niks tegenin te brengen. ‘Want als hij te laat is, mis je je aansluiting. Maar als je de trein naar Hamburg mist, is er weer niks aan de hand. Dan neem je gewoon de volgende.’ Alsof mijn reis bestond uit het missen van zoveel mogelijk treinen en toch op tijd aankomen, wat eerlijk gezegd een hobby uit mijn verleden is.
 
Rotterdam – Amersfoort - Osnabrück – Hamburg - Arhus. Met een waarschuwing voor het lange oponthoud in Hamburg: een uur. Bij Amersfoort waren mijn negen broodjes op. Omdat ik me begon te vervelen, zette ik in op een discussie met de conducteur. ‘Gaan jullie die fiets echt uit de trein zetten als de eigenaar zich niet meldt?’ Begon ik. Dat was net omgeroepen. De ongelukkige eigenaar had zijn of haar fiets op een verkeerde plek gezet, namelijk niet in het speciale rek.
 
Er viel veel te zeggen over de conducteur, maar niet dat hij niet goed met Nederlanders om kon gaan. Het was een Nederlandssprekende Duitser op een rijtuig van de Deutsche Bundesbahn. Hij nam de tijd om uiteen te zetten dat het niet de bedoeling was dat passagiers met elkaars spullen gingen lopen sjouwen, want ik had net aangekondigd dat ík die fiets dan wel zou verplaatsen. Gelukkig had de eigenaar zich inmiddels al gemeld.
 
Ik hoopte maar dat dit initiatief het eerdere incident van die dag goedmaakte, in de Rotterdamse metro, waar een aantal mensen door mijn schuld was opgezadeld met een zware shag-roker die agressief was geworden omdat precies de verkeerde opmerking tegen hem gemaakt was, terwijl de dader, ik, spoorslags naar de andere metro was vertrokken. Voor de zekerheid gaf ik ook nog mijn laatste toffee crunch koekje aan een Arabisch uitziende jongen die vermoedelijk vanwege dat uiterlijk bij Bad-Wertheim grondig doorzocht werd door de Polizei.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl